بررسی رابطه تخصص موسسه حسابرسی در صنعت، کمیته حسابرسی و مالکیت مدیریتی با حق‌الزحمه حسابرسی - شهناز مشایخ; حمیدرضا گنجی; فاطمه پیری (پژوهش‌های حسابرسی حرفه‌ای, 2022)
با توجه به شرایط پیچیده و رقابتی ایجاد شده در حرفه حسابرسی، موسسه های حسابرسی ضرورت ارائه خدمات باکیفیت هرچه بهتر و بهای کمتر به بازار را بیشتر دریافته‌اند و به دلیل تاثیر حق‌الزحمه بر کیفیت حسابرسی، مطالعه عوامل موثر برحق‌الزحمه حسابرسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین تخصص موسسه حسابرسی در صنعت، کمیته حسابرسی و مالکیت مدیریتی با حق‌الزحمه حسابرسی است. بدین منظور نمونه‌ای از 160 شرکت حاضر در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1392 تا 1399 انتخاب شد. روش این پژوهش همبستگی می باشد که با استفاده از آزمون رگرسیون به بررسی فرضیه های آماری پرداخته شد و تحلیل داده‌ها با کمک نرم افزار Eviews انجام شد. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که بین کمیته حسابرسی و مالکیت مدیریتی با حق‌الزحمه حسابرسی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. در حالیکه ارتباط معناداری بین تخصص موسسه حسابرسی در صنعت و حق‌الزحمه حسابرسی مشاهده نگردید.