Аутист балалармен жұмыс істейтін арнайы білім беру мұғалімдерінің мәселелері және ұсыныстары - U. R. Yessirkepova; G. Zh. Lekerova; S. D. Polatova (Хабаршы. Психология және социология сериясы, 2022)
Мақалада арнайы білім беру саласында ерекше қажеттілігі бар бар балалар, соның ішінде аутист балаларға білім беру мәселесі талқыланады. Қазіргі уақытта біздің елімізде және бүкіл әлемде арнайы білімге мұқтаж адамдардың қоғамдық өмірге қатысуын қамтамасыз ету маңызды. Зерттеуде аутист балалармен жұмыс істейтін арнайы білім беру мұғалімдеріне осы балалармен жұмыс жасау кезінде кездесетін мәселелер туралы болды. Аутист балалармен жүргізілген бұл зерттеу аутизмі бар балалардың ерекшеліктерін қарастырады, өйткені олар жұмыс істейтін мұғалімдердің пікірлері мен ұсыныстарын алуға бағытталған. Зерттеудің мақсаты: инклюзивті білім беру кеңістігінде аутист балалармен жұмыс істейтін арнайы білім беру мұғалімдерінің пікірлері мен ұсыныстарын алу; (а) аутист балалардың ерекшеліктері туралы, (б) аутист балалар- мен жұмыс жасау кезінде кездесетін мәселелер туралы және (в) олардың проблемаларды шешу жөніндегі жұмысы.