شبیه سازی آشکارسازی تونل ها با روش مقاومت ویژه الکتریکی - صفا خزایی (پدافند غیرعامل, 2024)
امروزه، استفاده از تونلها بهعنوان یکی از راهبردهای موردعلاقه ارتشها و همچنین نیروهای چریکی بوده و در بسیاری از موارد یکی از عوامل مهم پیروزی محسوب میشود. به علت تباین بالای مقاومت ویژه الکتریکی تونلها با محیط میزبان، میتوان روش مقاومت ویژه الکتریکی را بهعنوان قویترین روش نزدیک سطحی برای شناسایی چنین ساختارهایی نام برد. در مطالعه حاضر با استفاده از روش مدلسازی پیشرو، آرایههای متداول توموگرافی الکتریکی بهمنظور آشکارسازی تونلها شبیهسازی شده است. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، آرایههای      دوقطبی- دوقطبی، قطبی- دوقطبی و ونر- شلومبرژه بهترین پاسخ را در مقاطعشان نسبت به حضور تونل داشته و آرایه ونر نسبت به همه، حساسیت ضعیف‌تری دارد. همچنین در این تحقیق، بر اساس اصل تغییر پارامترهای هندسی (عمق و ابعاد) تونل و همچنین رولایه رسانا، راهکارهایی در جهت پنهان ماندن تونلها در میدان دید آرایههای مذکور پیشنهاد گردیده است.