Конституционно-правовые основы права собственности на природные ресурсы в постконфликтных обществах как фактор стабильности. Дағдарыстан кейінгі қоғамдарда табиғи ресурстарға меншік құқығының конституциялық құқықтық негіздері тұрақтылық факторы ретінде. - Sh. K. Yergobek.; K. J. Altayeva. (Хабаршы. Заң сериясы, 2016)
В статье рассмотрены вопросы права собственности на природные ресурсы в постконфликтных обществах. Вопросы права собственности являются одним из важнейших источников напряженности. В статье анализируются конституционные нормы различных стран, устанавливающие право собственности над природными ресурсами. Более того, статья также рассматривает и конституционно правовой договор между конфликтующими сторонами как источник, где рассматриваются вопросы природопользования. С этой точки зрения важным является то, что четкое определение права собственности является одним из важнейших аспектов общественного согласия. Мақалада дағдарыстан кейінгі қоғамдардағы табиғи ресурстарға меншік құқығы қарастырылған. Меншік құқығы бүгінгі күні қауіптердің негізгі қайнар көздерінің бірі болып табылады. Мақалада түрлі мемлекеттерде табиғи ресурстарға меншік құқығын орнататын конституциялық нормалар сараланған. Мұның өзара шиеленіскен тараптардың арасында жасалған конституциялық-құқықтық шарт табиғат пайдаланудың негізгі қайнар көздері ретінде қарастырылады. Бұл тұрғыдан табиғи ресурстарға меншік құқығын айқындау қоғамдық келісімнің маңызды бөлігі болып табылады.