ارائه مدل استراتژی های کنترل براساس الگوی نتیجه‌ای دو بعدی - لیلا قدرت ابادی; محمد علی شاه حسینی; سیدمحمد اعرابی (مطالعات مدیریت راهبردی, 2022)
هدف: کنترل در سطح استراتژیک شامل کنترل تمامی عناصر سازمان در سطح ذهنی و مفهومی است؛ در کنترل استراتژیک فرایندی توجه و تمرکز به صحت و درستی فرایند مدیریت استراتژیک است و در کنترل استراتژیک نتیجه ای با استفاده از نقاط مرجع استراتژیک گونه ها به دست می آیند. از این رو هدف این پژوهش ارائه الگوی نتیجه ای دو بعدی استراتژی های کنترلمی‌باشد. روش شناسی:در روش مرور نظام‌مند، ابتدا با جست و جو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر، تعداد 130 مقاله استخراج و از میان آن ها 60 مقاله براساس معیارهای مشخص انتخاب گردید. سپس با استفاده از روش استنتاج مضمون، زمینه های تحقیقاتی کنترل شامل کنترل استراتژیک، اهرم های کنترل و سیستم های مدیریت کنترل شناسایی و پس از آن نگاشتی از مفاهیم و موضوعات مرتبط با هر زمینه ترسیم گردید.یافته‌ها: شناسایی استراتژی‌های کنترل با استفاده از نقاط مرجع استراتژیک که با سایر عناصر هماهنگ بوده زیرا هماهنگی هم معیار صحت است و هم باعث هم افزایی می گردد. نقاط مرجع استراتژیک در این جا میزان تمرکز و کانون توجه تعیین شده و همراه با 16 زیرمقوله و 47 کد (عامل) زیر مجموعه، از جمله یافته های اصلی این تحقیق هستند.بحث و نتایج‌: با استفاده از این گونه شناسی چهار استراتژی به دست آمده عبارتند از: استراتژی‌های کلیدی عملکرد، استراتژی‌های سودآوری، استراتژی‌های تحول و استراتژی‌های ارتباطی که هماهنگ با الگوی نتیجه‌ای کنترل استراتژیک لورنژ و الگوی اهرم‌های کنترل استراتژی سایمونز است. کلید واژه‌ها: کنترل استراتژیک، هماهنگی استراتژیک، نقاط مرجع استراتژیک، استراتژی‌های کنترل