TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE İLİŞKİLERİMİZE EKONOMİK AÇIDAN BİR YAKLAŞIM - Mehmet Alagöz; Sinem Yapar; Ramazan Uçtu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2004)
1992 yılında bağımsızlıklarına kavuşan Türk Cumhuriyetleri ile aramızdaki ortak değerler din, dil, kültür ve coğrafi yakınlık nedeniyle bağımsızlıklarının ilk günlerinden itibaren başlayan işbirliği, bir takım olayların etkisiyle değişen bir hızla devam etmektedir. Bu ilişkilerden biri olan ekonomik ilişkiler; dışticaret, müteahhitlik, yatırım, bankacılık, finans ve diğer alanlarda gerçekleşmektedir. Ancak bu ilişkiler yeterli seviyeye ulaşamamıştır. Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasında gerçekleşen ekonomik ilişkilerde daha kalıcıadımlar atılmasıiçin bazıyapısal düzenlemelere gidilmesi ve bir takım önlemler alınmasıgerekmektedir.