A Morphological Study on Five Polygonum L. (Polygonaceae) Species from Turkey - Ömer KILIÇ (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2014)
Bu çalışmada trinoküler ve taramalı elektron mikroskobu kullanılarak beş Polygonum L. türü (P. lapathifolium L., P. persicaria L., P. arenastrum Boreau, P. bellardii All., P. arenarium) sistematik amaçlı morfolojik olarak araştırıldı. Bu çalışma ile çalışılan örneklerden birçok özellik ve varyasyon tespit edilerek, elde edilen sonuçlar Türkiye florası ve konuyla ilgili daha önce yapılmış çalışmalarla karşılaştırıldı. Ayrıca bu çalışma ile bitkilerin teşhisinin kolaylığı açısından yeni morfolojik özellikler tespit edilerek çalışılan Polygonum türlerinin deskripsiyonu genişletildi