Bir Olgu Sunumu: Epigastrik Ağrıdan Renal Atrofiye - Özlem Nimet Yılmaz; Ahmet Keskin (Ankara Medical Journal, 2017)
Üriner sistem obstrüksiyonu; ciddi boyutta morbidite ve mortalite oranlarına sebep olabilen üriner sistem enfeksiyonu, hipertansiyon ve akut ya da kronik böbrek yetersizliği etyolojisinde rol oynayabilecek risk faktörlerinden biridir. Böbrek yetersizlikleri ise dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur. Böbrek yetersizlikleri etyolojisinde rol oynayabilen ürolitiazis ilişkili üriner obstrüksiyon sonucunda gelişen renal atrofi olgumuzla birinci basamakta erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek istedik.