Per la confiança en el dret: tècniques de contenció de la inflació normativa i d’actualització i reducció de l’ordenament jurídic (CA-ES) - Dolors Canals Ametller (Revista Catalana de Dret Públic, 2022)
L’article analitza la profusió i inflació normatives, patologies que augmenten la desconfiança persistent en el dret positiu. Proposa les tècniques jurídiques idònies per a superar aquesta desconfiança i atorgar proporcionalitat a l’ordenament jurídic. Les tècniques s’estructuren en dos blocs. En el primer, es tracten les de contenció de la inflació, entre elles, les consultes prèvies i les avaluacions preliminars, la planificació normativa, la justificació i motivació de les iniciatives i l’experimentació. En el segon, s’examinen les tècniques més adients contra l’obsolescència normativa, com ara la revisió periòdica, l’avaluació ex post i la derogació i la consolidació normatives.