PRINCIPIILE EDUCAȚIEI – SISTEM NORMATIV DE RELAȚII FUNDAMENTALE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei, 2017)
Studiul este consacrat fundamentării științifice a principiilor educației. În lucrare este redefinit termenul/conceptul „principiu de educație”, se demonstrează interrelația dintre principiile educației, regulile educației și fundamentele științifice ale principiilor educației. Sunt analizate şi demonstrate interrelațiile și unitatea principiilor care în mod special se manifestă la nivelul regulilor de educație. Cuvinte-cheie: principiile educației, reguli de educație, fundamente științifice ale principiilor de educație.