Učeča se družina - tudi starši potrebujejo šolo - Andreja Jereb (AS: Andragoška Spoznanja, 2005)
V casu nenehnih sprememb, vedno vee neosebnih vzgojnih vplivov (internet, televizija, revije ... ) in hkrati ob krajsanju casa, ki ga starsi aktivno preiivijo s svojimi otroki, se vsaj v dobi mladostnistva svojih otrok starsi veckrat znajdejo v zagati, kako naj pravilno vplivajo na svojega otroka. S tem namenom se predvsem v osrednji Sloveniji zadnje desetletje ustanavljajo stevilne §ole za stade, katerih namen je informirati, izobrazevati stade in jim nuditi ustrezen pros tor za izmenjavo izkusenj iz njihove vsakdanje vzgojne prakse. s taka pomocjo nastajajo uceee se druzin e, ki zmorejo z uspdnim obvladovanjem vsakodnevnih stresov in konfliktov, nenehno refleksijo skupnega zivljenja in ob iskanju kakovostnej§ih oblik sobivanja premagovati vsakodnevne izzive.