ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ ІКТ У ПРЕДМЕТНО ОРІЄНТОВАНІЙ ПРОЕКТНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Oleksandra M. Sokolyuk (Інформаційні технології і засоби навчання, 2012)
У сучасній освіті проектне навчання перебуває в центрі уваги як науковців, так і педагогів-практиків. Навчальний проект є в ряді випадків провідною освітньою формою. Основна увага концентрується на можливості реалізації навчальних проектів з використанням інформаційно-комунікаційних технологій в умовах реального навчально-виховного процесу загальноосвітньої школи. Проведено педагогічний аналіз результативності використання короткострокових інформаційних предметно орієнтованих навчальних проектів, який спирається на експериментальні дослідження. Запропонована узагальнена структура процесу педагогічного проектування з використанням засобів інформаційно-комунікаційних технологій.