Адміністративна медіація у світлі інституційних перетворень в Україні - O. Melenko; O. Stratiy; L. Hrindei (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2022)
В статті актуалізовано соціальну значущість адміністративної медіації, що полягає в організації та розвитку інститутів громадянського суспільства (наприклад, громадських об’єднань медіаторів), в тому числі здійснення ними суспільного контролю за публічною адміністрацією як системою органів та організацій, покликаних реалізовувати цілі і завдання, поставлені перед нею політичною (представницькою) владою держави. За допомогою адміністративної медіації населення через нейтральну особу медіатора у правовий спосіб може