Застосування заходів особистої безпеки під час зупинення та огляду транспортного засобу співробітниками поліції. юридичні та тактичні помилки - A. Duma; D.A. Tupotina; V.V. Bilitchenko (Аналітично-порівняльне правознавство, 2022)
Зважаючи на те, що останнім часом почастішали випадки нападу на співробітників поліції при несенні служби в Україні, питання їх особистої безпеки стали особливо гострими і актуальними. Найбільша кількість нападів припадає на співробітників поліції, які здійснюють контроль і нагляд за дорожнім рухом. У цій статті дається загальний порядок дій співробітників поліції при зупинці транспортного засобу на території нашої держави , пропонується внесення змін до виконання державних функцій з контролю і нагляду за дотриманням учасниками дорожнього руху вимог у галузі забезпечення безпеки дорожнього руху. У практичній діяльності співробітників поліції, головним чином патрульної служби, поширені випадки, коли після зупинки автомобіля з метою перевірки правомірності його використання водій блокує дверні замки, піднімає скло, відмовляється виходити з салону і передавати передбачені правилам дорожнього руху документи.