Реальність міфу: структурно-герменевтичний аналіз - Galyna Baluta (Актуальні проблеми духовності, 2017)
Міф можна розглядати як феноменологічну структуру, яка вибудувана за своїми правилами. Міф демонструє феномен «мовної аберації» та логічної інверсії: відсилає не до реального прототипу, а до умовного репрезентанта і будується за видозміненою логікою або ж «логікою парадоксу».