ПЕРЕВАГИ ІНТЕГРАЦІЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ В УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ - Olena Ihorivna Bielova; Safar Hisham; J. E. Elbaruni (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету: Серія: Економічні науки, 2019)
Стаття присвячена визначенню, чи існують переваги, пов'язані з інтеграцією систем управління якістю та управління інформацією в управління проектами. Для того щоб відповісти на це питання, стаття спочатку формулює проблему, дає аналіз останніх дослідницьких робіт і формулює відповідь на дослідницьке питання. Після огляду деяких вторинних джерел у статті встановлюється, що дійсно інтеграція двох методів в управління проектами є корисною для процесу управління проектами. Зазначено, що успішна реалізація проекту та водночас врахування інтересів різних зацікавлених сторін можуть бути досягнуті лише завдяки управлінню якістю. Стаття акцентує увагу на тому, що дослідження інтегрованого підходу до впровадження інформаційної системи в управління проектами в розширеному підприємстві дає можливість стверджувати, що інформаційні системи управління дозволяють командам або окремим особам відстежувати проекти від початку до кінця. Згідно з дослідженнями інформаційна система менеджменту є корисною для проекту в тому, що вона надає керівництву відповідну інформацію протягом необхідного часу. Крім того, показано, що комплексне управління якістю передбачає послідовний і ретельний огляд кожного етапу проекту та скоординовані зусилля кожної залученої особи. Таким чином, в управлінні проектами TQM дає змогу створювати ефективне робоче середовище, в якому кожна людина прагне послідовно вдосконалювати процес або продукт на додаток до забезпечення якості. Крім того, акцентується увага на тому факті, що загальне управління якістю є корисним для управління проектами, оскільки воно визначає забезпечення якості проекту в ситуаціях невизначеності.