Nice Antlaşmasının Getirdikleri - Fusün Arsava (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi, 2002)
Thıs artıcle dıscusses the achıevements and shortcomıngs o f the Nice Treaty. {t has been pomted aut ın ıhe artıcle ıhaı the enlargetnent process brought jbrward the need fa r change m several elements a f ıhe ınsttiutıonal structure o f the EU and the Nice Treaty •■vas maınty aımed a achıevmg thıs objectıve Here İt ıs argııed that the Nice Treaty ansv.ered ması o f the guestıons left öpen ın the Ams ferdam Treaty and provıded certaın sıgntftcant changes The European Parlıaıııent.Nice antlaşması 26 Şubat 2001'de AB üye devletlerinin dışişleri bakanlan tarafindan imzalandı. Bu şekilde Amsterdam zirvesinin memnun edici olmayan sonuçlarından sonra AB'nin genişlemesi İçin gerekli koşullan yaratması beklenen bir hükümetlerarası zirve tamamlanmış oldu.