تعیین ضرایب هم‌سنگ سواری برای موتورسیکلت، اتوبوس و مینی‌بوس در تقاطع‌های چراغ‌دار شهری ایران، مطالعۀ موردی در شهرهای اصفهان و یزد - مریم دهقانیزاده; .مهدی فلاح تفتی (مهندسی عمران فردوسی, 2021)
درحال حاضر در مطالعات و طراحیهای مربوط به تقاطعات چراغ‌دار ایران، از مقادیر ضریب هم‌سنگ سواری پیشنهادی توسط سایر آییننامه‌های معتبر دنیا استفاده میشود که به‌نظر می‌رسد باتوجه به خصوصیات متفاوت هندسی، رفتاری و خودروها در کشورمان با کشورهای دیگر، تأثیر منفی بر درستی تحلیل‌های ظرفیتی آنها داشته باشد؛ لذا در این مطالعه سعی شد تا برای نخستین بار بااستفاده از روش آنالیز رگرسیون چندمتغیره، مقادیر ضرایب هم‌سنگ سواری برای اتوبوس، مینیبوس و موتورسیکلتهای عبوری در تقاطعات چراغ‌دار شهری محاسبه شود. این مطالعه در محدودۀ 9 تقاطع چراغ‌دار شهرهای اصفهان و یزد انجام شد و روابط پیشنهادی در نرمافزار SPSS برازش شدند؛ سپس از ضرایب پرداخت‌شده برای مدل استفاده شد و مقادیر 46/0، 45/1 و 53/2 به‌ترتیب برای ضرایب معادل سواری موتورسیکلت، مینیبوس و اتوبوس به‌دست آمد؛ هم‌چنین ضریب هم‌سنگ سواری کلی برای وسایل نقلیۀ سنگین برابر 13/2 به‌دست آمد. از این نتایج می‌توان به‌عنوان بهترین تخمین موجود برای تعیین ضریب هم‌سنگ در دیگر تقاطع‌های چراغ‌دار مشابه در کشور استفاده کرد.