УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧИМ ПОТЕНЦІАЛОМ – ВАЖЛИВИЙ ІНСТУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Elena Varaksina; Serhiy Yablunivskyi (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена питанням менеджменту виробничого потенціалу підприємства як одного з головних елементів розвитку підприємства. Акцентовано увагу на основних функціях та характеристиках управління виробничим потенціалом. Розглянуто основні складові виробничого потенціалу підприємства, запропоновано акцентувати увагу на екологічному та енергетичному елементах, як вагомих складниках виробничого потенціалу. В статті також зазначено необхідність та важливість достовірної оцінки виробничого потенціалу. Відзначено, що для ефективного управління виробничим потенціалом підприємства важливим є комунікаційний процес із споживачами. У зв’язку з цим відмічено важливість застосування інноваційних методів управління, зокрема краудсорсингу як сучасного інструменту управління виробничим потенціалом підприємства. Досліджено низку переваг та недоліків краудсорсингу.