گسترش صنعت توریسم و جایگاه آن در ایجاد اشتغال در شهر فیروزآباد - مسعود تقوایی; بهنام مغانی (اطلاعات جغرافیایی, 2005)
رشد فزاینده جمعیت کشور طى دو دهه اخیر و افزایش تصاعدى جمعیت جوان، لزوم توجه به راهکارهاى جدید براى اشتغال را روشن مى ‏سازد. وجود توان هاى بالقوه جهانگردى در سطح کشور که از ایران کشورى توانمند در این زمینه ساخته است و استفاده از این توان ها در راستاى ایجاد درآمد و اشتغال مى ‏تواند یکى از این راهکارها باشد. شهر فیروزآباد داراى رشد جمعیت نسبتا بالایى است باتوجه به جاذبه ‏هاى توریستى فیروزآباد براى ایجاد اشتغال بویژه براى جمعیت جوان که داراى حساسیت ویژه ‏اى نیز هست  می توان از جهانگردى به عنوان راهى در این جهت سود جست. برهمین اساس در این مقاله با درنظرگرفتن ساختار جمعیت و میزان ورود جهانگردان به شهر فیروزآباد به بررسى گروه هاى عمده شغلى و میزان اشتغالى که جهانگردى مى‏ تواند فراهم آورد پرداخته شده و در آخر ضمن نتیجه ‏گیرى، راهکارهایى نیز در این زمینه پیشنهاد گردیده است. روش اصلى پژوهش تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات موجود درارتباط با هدف مورد مطالعه بوده است.