“Mevlâna Yılı Münasebetiyle Sarı Saltuk Baba’dan Misgin Baba’ya II. Uluslararası Romanya’da Türk Kültürünün İzleri Sempozyumu” ve Romanya İzlenimleri - Ahmet GÖKBEL (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2007)
T.C. Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu’nun Romanya Kültür Bakanlığı, Romanya–Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Romanya Türk Demokrat Birliği ile birlikte 03-08 Eylül 2007 tarihlerinde, Romanya’nın Köstence şehrinde, “Mevlâna Yılı Münasebetiyle Sarı Saltuk Baba’dan Misgin Baba’ya II. Uluslararası Romanya’da Türk Kültürü’nün İzleri Sempozyumu ve Kültür-Sanat Etkinlikleri” adlı bir program gerçekleştirildi