تبیین موانع ساختاری هندلینگ مادری کودکان دارای فلج مغزی در منزل - حمید دالوند; لیلا دهقان; مهدی رصافیانی; سید علی حسینی; سید علی صمدی; حمیدرضا خانکه (Ṭibb-i Tavānbakhshī, 2016)
مقدمه و اهداف هندلینگ مادری، نقش مهمی در زندگی روزمره کودکان فلج مغزی و مادرانشان ایفا میکند، بهنحوی که بیشترین میزان هندلینگ کودک فلج مغزی توسط مادر و در منزل انجام میشود. لذا هدف از مطالعهی پیش رو، تبیین موانع ساختاری هندلینگ مادری کودکان دارای فلج مغزی در منزل بود. مواد و روشها  تحقیق حاضر کیفی به شیوهی نظریه بسترزاد در شهر تهران انجام گرفت. روش نمونه گیری در ابتدا هدفمند بود و در ادامه از نمونهگیری نظری استفاده شد. انتخاب مشارکت کنندگان تا اشباع نظری ادامه یافت. مشارکت کنندگان 26 نفر و شامل: 14 مراقب، 3 کودک مبتلا به فلج مغزی، 5 نفر کاردرمانگر، 1 نفر فیزیوتراپیست و 3 نفر مدیر توانبخشی بودند. منبع اصلی جمع آوری دادهها، مصاحبههای عمیق و نیمه ساختارمند بود. دادهها بر اساس رویکرد کوربین و اشتروس (2008) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها موانع ساختاری هندلینگ مادری در پنج طبقه اصلی شامل: عوامل مربوط به مراقب، عوامل مربوط به کودک، عوامل مربوط به درمانگر، عوامل مرتبط با جامعه و عوامل دولتی، از دادهها استخراج شد. نتیجه گیری شناخت موانع و چالشهای مراقبتی کودکان فلج مغزی در منزل به درک تجربیات مراقبان، زمانی که مشغول هندلینگ کودک فلج مغزی هستند، کمک می کند و میتواند به توانمندی آنها در جهت رسیدن به مدیریت صحیح و اثر بخش هندلینگ کمک کند. نتایج پژوهش پیش رو میتواند دید وسیعی به درمانگران، مدیران و سیاستگذاران توانبخشی برای درک نیازها، رفع چالشها و دغدغههای مراقبان و کودکان فلج مغزی جهت برنامهریزی جامع در خصوص هندلینگ مادری کودک فلج مغزی در منزل، بدهد.