TŐKEBEFEKTETÉSEK MAGYARORSZÁGON - EMÍLIA FÁBIÁN (Köz-gazdaság, 2020)
A tanulmány megvizsgálja Magyarország integrációs kapcsolatainak alakulását a tőkebefektetések területén, feltárja annak pozitív és negatív hatásait. Az 1990-től 2010-ig tartó periódust három fő szakaszban elemzi, ezek a szakaszok: a rendszerváltás ideje, az EU csatlakozásig, valamint a csatlakozás óta eltelt évek. Kitér a tanulmány arra, hogy a hét évvel ezelőtti uniós csatlakozás hogyan hatott a tőkebefektetések alakulására, az integráció előtti kapcsolatok milyen mértékben maradtak fent, illetve változtak, mennyire vagyunk nyitottak a külföldi tőke előtt és a 2008-ban kezdődő gazdasági világválság milyen hatással volt ezekre a folyamatokra.