Å evaluere koronahåndteringen – ut fra hvilke kriterier? Politisk teori og forvaltningskvalitet - Cathrine Holst (Norsk Statsvitenskapelig Tidsskrift, 2022)
Kommentaren diskuterer normative kriterier for evalueringer av koronahåndteringen ut fra den politiske filosofen Joseph Heaths rammeverk for forvaltningsetikk. Rammeverket illustreres gjennom eksempler fra en sammenlignende studie av koronahåndteringsevalueringene i Norge og Danmark. Målet med kommentaren er å gi et innblikk i pågående forsking om pandemien i Norden, og å vise den potensielle analytiske verdien av å koble diskusjoner i politisk teori og empirisk forvaltningsforskning.