Covid-19 Pandemi Sürecinde İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin Uzaktan Eğitim Sistemi ile İlgili Tecrübelerinin Değerlendirilmesi Üzerine Nicel Bir Araştırma - Muhammed Ali Yazıbaşı; Ahmet Yemenici; Zeki Salih Zengin; Mehmet Enis Serinsu (ULUM, 2021)
Covid-19 Pademi sürecinde ülkemizin bütün eğitim kademelerinde olduğu gibi İlahiyat/İslami İlimler fakültelerinde de 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminden günümüze kadar eğitim-öğretim uzaktan eğitim sistemi üzerinden devam etmektedir. Araştırmanın amacı da uzaktan eğitimin yüksek din eğitim üzerindeki etkisi, uzaktan eğitimin avantaj ve dezavantajları, uzaktan eğitimde karşılaşılan problemlerle ilgili olarak İlahiyat/İslami İlimler öğrenci fakültesi öğrenci ve öğretim elemanlarının değerlendirmelerini tespit etmektir. Nicel yöntemin kullanıldığı çalışmada veriler birisi öğrencilere diğeri ise öğretim elemanlarına yönelik çevrimiçi iki adet anket yoluyla toplanmıştır. Araştırmaya katılan öğretim elemanlarından ve öğrencilerden elde edilen veriler SPSS 24 istatistik paket programı kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın evrenini ülkemizdeki İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri oluşturmuştur. Araştırmanın örneklemini ise yedi farklı coğrafi bölgeden seçilen 25 İlahiyat/İslami İlimler fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri oluşturmuştur.