Типи соціального моделювання у змісті курсу за вибором «соціально-педагогічна діяльність в умовах вітчизняної школи: проблемні питання» - Liubov Kliui (Педагогічний дискурс, 2015)
У статті розкрито типи соціального моделювання, застосовувані у фаховій діяльності соціального педагога курсу за вибором у змісті психолого-педагогічних дисциплін. Знайшли висвітлення культурологічні засади соціальної педагогіки інформаційного суспільства, які витлумачуються як наповнення змісту соціально-педагогічної науки в освіті надбаннями національної та світової культур, основу для трансформації системи соціально-педагогічного впливу. Наведено приклади завдань, спрямованих на управління, діагностування і прогнозування соціально-педагогічних механізмів, і наведених в авторському курсі за вибором «Соціально-педагогічна діяльність в умовах вітчизняної школи: проблемні питання» у змісті психолого-педагогічної підготовки майбутніх соціальних педагогів. Обґрунтовано, що у змісті психолого-педагогічної підготовки майбутніх фахівців моделювання має спиратися на передбачення появи нових комбінаторних станів і тенденцій у різних сферах суспільного життя, сприяючи досягненню високого рівня здійснюваної практичної діяльності спеціалістів соціально-педагогічної сфери.