Okul Sıkıntısı - Arzu Ceylan (Sakarya University Journal of Education, 2013)
Daniel Pennac’ın Okul Sıkıntısı adlı otobiyografik romanı Barış Behramoğlu tarafından Türkçe’ye çevrilmiş ve 286 sayfadan oluşan eser Aralık 2010’da Can Yayınları tarafından satışa sunulmuştur. Ünlü Fransız yazar Daniel Pennac 1944 yılında Kazablanka’da doğdu. Babasının mesleği nedeniyle birçok yer gezen yazar, edebiyat eğitimini tamamladıktan sonra, Fransızca öğretmenliği yaptı. Aynı zamanda çeşitli alanlarda eser veren yazar; bunlardan Küçük Satıcıyla 1993 yılında İnter Prix, 2007 yılında ise Okul Sıkıntısı ile Renaudot ödüllerini kazandı.