مدل‌سازی راکتور بازیابی در فرایند شکست کاتالیستی بستر سیال (Pizhūhish-i Naft, 2013)
در این تحقیق بر اساس یک مدل جامع ریاضی، راکتور بازیابی فرایند شکست کاتالیستی بستر سیال مدل سازی شد. در این مدل، راکتور بازیابی به دو ناحیه متراکم و رقیق تفکیک شد که در هر ناحیه معادلات جرم و انرژی به صورت همزمان حل می‌شود. سینتیک در نظر گرفته شده که بیانگر واکنش‌های روی داده در راکتور بازیابی است، شامل دو واکنش احتراق کک و دو واکنش احتراق منوکسید کربن از دو مسیر هموژن و هتروژن می‌باشد.با درنظر گرفتن واکنش‌های روی داده در رآکتور بازیابی و با حل همزمان معادلات جرم و انرژی، مدل‌سازی فرایند شکست کاتالیستی بستر سیال در راکتور بازیابی از طریق تهیه کد کامپیوتری آن با استفاده از نرم افزار MATLAB انجام گرفت. سپس در شرایط عملیاتی مختلف، نتایج مدل‌سازی با داده‌های تجربی موجود در مقالات و همچنین داده‌های به‌دست آمده از پایلوت موجود در پژوهشگاه مقایسه شدند. نتایج این مقایسه نشان می‌دهد که مدل‌سازی فرایند این تحقیق، قادر است با دقت بالایی عملکرد سیستم را در شرایط عملیاتی متفاوت پیش‌بینی و تغییرات غلظتی اجزاء مختلف در طول راکتور و همچنین در خروجی راکتور را محاسبه کند