Особливості вітамін D статусу у вагітних - I.V. Poladich; D.O. Govsieiev (Український журнал Здоров'я жінки, 2024)
Останнє десятиліття можна назвати «ренесансом» інтересу науковців щодо досліджень вітаміну D. Поліотропність дії вітаміну D вражає, зокрема, доведено його вплив на організм вагітної жінки та плода. При цьому встановлено, що достатній рівень вітаміну D є необхідним протягом усієї вагітності, починаючи з моменту імплантації та формування плаценти.