Web 2.0 Araçlarıyla Geliştirilen Uzaktan Eğitim Materyallerine Yönelik Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Görüşleri - Bülent Başaran; Murat Yalman (Online Academic Journal of Information Technology, 2018)
Dijital materyallerin kullanımı, yönetimi ve oluşturulması eğitim-öğretim faaliyetleri için giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Son yıllarda dijital bilgi aktarımı, depolama ve iletişim yöntemlerinin gelişmesi, bu materyallerin zaman ve konum fark etmeksizin öğrencilere ulaşılabilmesini mümkün kılmıştır. Çalışma, eğitim fakültesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin Web 2.0 araçları ve eğitim uygulamaları hakkındaki algılarını incelemeyi amaçlamaktadır. Vaka çalışması yaklaşımı, bu çalışmanın metodolojik çerçevesini oluşturmaktadır. Bu çalışma, 2016-2017 bahar döneminde uzaktan öğretim dersini alan 82 öğrenciyle yürütülmüştür. Ders sırasında öğrenciler çeşitli paket programlar kullanarak bulmaca, kavram haritaları, çalışma sayfaları, sunumlar ve posterler gibi dijital materyaller hazırlamıştır. Ayrıca, dersin amacı için öğrenilmesi gereken çok sayıda Web 2.0 araçları da öğrencilere tanıtılarak Moodle öğrenme yönetim sistemine yüklenmiştir. Çalışmaya katılan öğrencilerin, Seferoğlu ve Dağhan 2012 tarafından geliştirilen Öğretim Materyallerinin Nitelikleri Anketi ile alınmıştır. Ayrıca, yüz yüze görüşmeler yapılarak da öğrencilerin görüşleri alınmıştır.