La recepció de Salvatore Quasimodo a la revista Inquietud en el context del debat sobre la poesia social - Montse Caralt i Sagalés (Quaderns d'Italià, 2014)
En aquest article es ressegueix la presència de Salvatore Quasimodo com a autor social en la premsa catalana de finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta. Concretament, es ressenya l’interès que la revista literària Inquietud va mostrar per l’obra i el pensament del Nobel italià en un moment en què els redactors de la publicació valoraven en diverses col·laboracions escrites l’anomenada poesia social.