Sol Ventrikül Anevrizmasıyla Birlikte Ventriküler Septal Rüptür: Olgu Sunumu - Abdurrahim Çolak; Fuat Gündoğdu; Münacettin Ceviz; Necip Becit; Özlem Keskin (Sakarya Tıp Dergisi, 2012)
Ventrikül anevrizmaları ve ventriküler septal rüptür miyokard infarktüsünün komplikasyonudur. Ventrikül anevrizması sol ventrikül ejeksiyon fraksiyonunu düşüren, anormal diastolik kontur ile birlikte, sistolik diskinezi bulunması durumudur. Sol ventrikül anterior duvar ve septum distalinden gelişen sol ventrikül anevrizmalarının en sık nedeni LAD'nin akut tıkanıklığıdır. Akut miyokard infarktüsü sonrası ventriküler septal rüptür (VSR) %1-2 hastada oluşan çok yüksek mortalite ile seyreden bir komplikasyondur. Bu çalışmamızda koroner arter hastalığı, sol ventrikül anevrizması nedeniyle opere ettiğimiz ve peroperatif değerlendirme sonucu trombüsle kapanmış ventriküler septal rüptür tespişt ettiğimiz olgumuzu sunmayı amaçladık.