ХАРАКТЕРИСТИКА ПОНЯТТЯ «МОРАЛЬНІ ЦІННОСТІ ОСОБИСТОСТІ» - Mariya A. Fedorova (Освітологічний дискурс, 2014)
У статті розглядаються підходи до розуміння сутності поняття «цінності», класифікації цінностей, аналізуються особливості функціонування моральних цінностей, педагогічні умови, форми і методи їх виховання в історії педагогіки. Також у статті обґрунтовано змістову структуру моральних цінностей дітей старшого дошкільного і молодшого шкільного віку, виділено критерії та показники цієї характеристики.