Die Voortrekker-ideale in die moderne wêreld - L. J. du Plessis (Koers : Bulletin for Christian Scholarship, 1938)
Terwyl ons nou die Groot Trek op die eeu-tyd weer belewe, is dit seker gepas om die vraag te stel in hoever daar in die moderne wêreld en ons hedendaagse Suid-Afrika nog plek is vir en lewenskrag is in die Voortrekker-ideale: naamlik om op die Afrikaanse hoogland die Christelike beskawing te vestig volgens suiwer Afrikaanse styl in ’n eie republikeinse staatsverband met voogdy oor die gekleurde bevolking sonder gelykstelling.