Achegas da fraseoloxía á didáctica da lingua e a literatura - Maria Conca (Cadernos de Fraseoloxía Galega, 2005)
A finalidade deste traballo é presentar un modelo didáctico para ensinar/aprende-las unidades frásicas (UF) en contextos de uso. Para isto, danse unhas orientacións sobre termos e conceptos básicos da fraseoloxía, estúdanse os compoñentes da competencia fraseolóxica en relación cos da competencia comunicativa e analízase o uso de UF en textos argumentativos e en textos narrativos. Finalmente, proponse, para cada tipo de texto, unha clasificación das UF segundo as súas características e as súas funcións discursivas. // The aim of this article is to present a didactic model for teaching/learning phraseological units in specific use contexts. For that purpose, we offer some guidelines related to basic concepts and terms of Phraseology together with the study of phraseological competence aspects in connection with communicative competence features. There is also an analysis of the use of phraseological units in argumentative and narrative texts. Finally, according to the text type, we classify these units depending on their discursive functions.