PROBLEMATICA IMAGINII DE ȚARĂ ÎN ABORDARE POLITOLOGICĂ - Victor MORARU (Moldoscopie, 2023)
Examinarea conceptului ”imagine de ţară”, care a pătruns recent în sfera cercetărilor politologice, oferă posibilitate autorilor să constate importanţa examinării modului de interpretare a acestui concept, să evidenţieze importanţa valorificării lui în condiţiile unei societăţi, în care imaginea ţării poate și trebuie să obţină o dimensiune „social-rentabilă”, aducând un plus de valoare eforturilor de avansare a societății. Articolul este orientat spre elucidarea atribuției directe a problemei imaginii de țară la categoriile politologice esențiale ca stat, stat mic, interes național, reputația țării, securitate națională, opinie publică, societate informațională, comunicare internațională, relații internaționale, comunicare politică, comunicare guvernamentală ș. a. O atenție aparte este acordată elementelor de ordin politic ale acțiunii simbolice: construirea identității naționale, soft power, branding de țară. Exemplificarea parametrilor investigaționali ai imaginii de țară în sfera științei politice este efectuată în baza opiniilor cercetătorilor notorii, fapt care permite argumentarea multidimensionalității fenomenului în cauză și dezvăluie multitudinea abordărilor posibile, inclusiv din perspectiva politologică.