اثربخشی کاربرد رایانه در آموزش و موانع آن - سمانه واررث وزیریان; منصور نعمان اف (توسعه آموزش جندی‌شاپور, 2019)
پژوهش حاضر باهدف تعیین کیفیت زمینه استفاده از رایانه، میزان اثربخشی وهمچنین  موانع استفاده ازآن در فرایندیاددهی یادگیری ازدیدگاه معلمان انجام شد.این مطالعه غیرآزمایشی ،ازنوع توصیفی بود. جامعه آماری شامل تمامی معلمان مقطع متوسطه مدارس دولتی شهرتهران  منطقه 3 در سال تحصیلی 1391-1390 است حجم گروه نمونه 90 نفر بودکه باروش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند.برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه پژوهشگر ساخته بامقیاس لیکرت و اعتبار 85/. استفاده گردید. همچنین داده ها با استفاده ازآزمونهای پارامتریک t تک گروهی، t مستقل، تحلیل واریانس یکطرفه ،توکی و همبستگی پیرسون به وسیله  نرم افزار15 spssتحلیل شدند. نتایج نشان داد  که از نظر معلمان زمینه وبستر مناسبی جهت استفاده بهینه از رایانه در مدارس وجود ندارد، ولی در صورت مهیا شدن شرایط مطلوب،  میزان اثر بخشی آموزش با استفاده از رایانه در حد بالایی خواهد بود. معلمان موانع استفاده از رایانه را در حد بالایی گزارش نموده اند. بین نظر معلمان زن و مرد در مورد زمینه استفاده از رایانه، میزان اثربخشی رایانه  به عنوان واسطه آموزش و همچنین موانع موجود در استفاده از رایانه  به عنوان واسطه آموزش، تفاوت معنی‌داری  دیده نشد. معلمانی که سابقه تدریس بیشتر ی داشته‌اند موانع موجود در بکارگیری رایانه  را به عنوان رسانه آموزشی به طور معناداری بیشتر از معلمان با سوابق تدریس کمتر ارزیابی نموده‌اند. معلمانی که دارای مدرک دکتری هستند زمینه استفاده از رایانه  در مدارس را در سطح مطلوب‌تری ارزیابی نموده‌اند، همچنین ایشان میزان اثربخشی رایانه را به عنوان واسطه آموزش، نسبت به سایر معلمان در حد بالاتری ارزیابی نموده‌اند.