FIKIH USûLÜNDE ZEYDİYYE-MU‘TEZİLE ETKİLEŞİMİ - Fatih Yücel (İslami İlimler Dergisi, 2011)
Zeydiyye ve Mu‘tezile İslam düşüncesinde önemli yeri olan iki farklı ekolü ifade eder. Bu iki düşünce sisteminin, inanç esasları noktasında etkileşim içerisinde oldukları kimi bilimsel çalışmalarda vurgulanmıştır. Bu çalışma, fıkıh usûlünde önemli bir birikime sahip olan Zeydiyye ile Mu‘tezile arasında, bir etkileşim olup olmadığını sorgulamayı hedeflemektedir.