ПЕРЕКЛАДАЦЬКА ЕКВІВАЛЕНТНІСТЬ ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ СИНОНІМІВ - Olena Yashchuk (Novìtnâ Osvìta, 2014)
Стаття присвячена розгляду фразеологічних синонімів англійської мови та їх перекладацької відповідності шляхом розкриття їх сутності та класифікації. В роботі аналізується стан дослідження феномену фразеологічної синонімії на сучасному етапі; класифіковано фразеологічні одиниці та фразеологічні синоніми зокрема; розглядаються загальні прийоми перекладу фразеологічних синонімів, відповідно до різних рівнів еквівалентності. Об'єктом дослідження є фразеологічні синоніми англійської та української мов, предметом – особливості перекладу даних синонімів з англійської мови українською. Наукова актуальність роботи полягає в класифікації фразеологічних синонімів, а також у систематизації способів їх перекладу.