Ansvar for sykepleien til pasienten i kliniske studier - Margareth Gauslaa Haukom; Karen Louise Pedersen; Nina Jenny Tresvik Monstad; Laila Storesund (Nordisk Tidsskrift for Helseforskning, 2012)
Artikkelen omhandler erfaringer fra et prosjekt der sykepleiestudenter overtar ansvaret for sengeposter i somatisk sykehus i slutten av andre studieår ved bachelor i sykepleie. Studentene har gjennom flere år evaluert prosjektet svært godt. I artikkelen ønsker vi å løfte frem studentenes erfaringer med samarbeid i praksisfellesskap, og slik formidle kunnskap om kliniske praksisstudier.