شناسایی، تحلیل کیفی و خوشه‌بندی ریسک‌های پروژه‌های خطوط هوایی برق براساس استاندارد P‌M‌B‌O‌K - زهره معظم جزی; مریم حامدی; غلامرضا اسماعیلیان (مهندسی صنایع و مدیریت شریف, 2017)
پروژه‌های خطوط هوایی برق شرکت‌های برق منطقه‌یی از جمله پروژه‌های با حجم سرمایه‌گذاری بالا و دارای عواقب سنگین ناشی از شکست هستند. ممانعت از تأخیرات زیاد در اجرا و به‌تبع آن افزایش هزینه‌ها مستلزم اعمال مدیریت ریسک به‌نحو مطلوب است. از آنجا که در هیچ‌یک از شرکت‌های برق منطقه‌یی فعالیت پژوهشی خاصی در زمینه‌ی مدیریت ریسک این پروژه‌ها انجام نشده است، انجام این تحقیق توانسته روند جدیدی در این زمینه ایجاد کند. در ابتدا ریسک‌های پروژه‌های خطوط هوایی برق شناسایی، سپس تحلیل کیفی انعطاف‌پذیری با متدولوژی تدوین شده براساس استاندارد P‌M‌B‌O‌K انجام و اهمیت ریسک‌ها در حوزه‌های زمان، هزینه، کیفیت و حوزه‌های ترکیبی آنها تعیین شده است. در انتها ریسک‌های مهم شناخته شده با استفاده از امتیاز کسب شده در حوزه‌ی «زمان هزینه کیفیت» رتبه‌بندی و با داده‌کاوی برمبنای روش کلاسیک K-M‌e‌a‌n‌s خوشه‌بندی شده است. نتایج نشان می‌دهد که طبقه‌ی اجرا و مدیریتی پیمانکار بیشترین تعداد ریسک را دارد.