Uppsatsskrivande som forskningsbaserat lärande och kursen som skrivargrupp - Johanna Maria Bergqvist (Högre Utbildning, 2013)
Artikeln diskuterar problematiken kring att få studenter med olika nivå av förförståelse att ta till sig och implementera teori och metod i de egna masteruppsatserna. Som en möjlig lösning för att möta studentgruppens skiftande behov föreslås en kursdesign med stort inslag av så kallat forskningsbaserat lärande (IBL).