Gai-harilkatzea eta testu-kidetasunak Geron - Patxi Salaberri Muñoa (Fontes Linguae Vasconum, 2001)
Betidanik izan da interesgarria Axularren Gero (1643) liburuak testu kidetasunari buruz sortarazi duen arazoa, izan ere autore zenbaiten ustez kidetasun hori testu dependentzia nabarmena izatera iritsi baita. Behin-behinekoa izan arren, artikulu honek kezka hori argitzen hasteko erantzuna eskaini nahi luke. Bukaeran, eta eranskin gisa, Axularren Gero liburuaren hainbat pasarte aszetika arloko beste zenbait testu ezagunekin erkatzen dira, Granadako Luisen obretatik jasotakoei garrantzi berezia ematen zaielarik