Імунозапальні зміни важкого перебігу COVID-19 у вагітних - O.O. Karlova; A.V. Balan (Український журнал Перинатологія і педіатрія, 2023)
Найчутливішим контингентом до впливу вірусу є вагітні жінки, що пов’язано з адаптивними фізіологічними змінами в бронхолегеневій системі жінки та особливостями імунної системи. Протягом вагітності формується «фізіологічна толерантність», яка супроводжується зниженням рівня Т-хелперів та натуральних кілерів у вагітних, що призводить до зниження резистентності організму жінки до дії альтеруючих  вірусних і бактеріальних агентів.