بررسی اثر عدد موئینگی و جریان غیردارسی بر عملکرد تولید از مخازن گاز میعانی در میدان گازی پارس جنوبی - بابک شعبانی; صابر محمدی; احسان کمری (Pizhūhish-i Naft, 2016)
تشکیل میعانات گازی در اطراف چاه در مخازن گاز میعانی باعث کاهش بازدهی چاه می‌گردد که با توجه به نوع سیال، ویژگی-های مخزن و چاه می‌تواند تشدید گردد. اطلاعات مناسب و کافی می‌‌تواند به مدل‌سازی دقیق یک مخزن گاز میعانی کمک کند. از جمله عواملی که باعث تخمین اشتباه در پیش‌بینی عملکرد مخازن گاز میعانی می‌گردد، وابستگی تراوایی نسبی گاز-نفت به عدد موئینگی و اثرات جریان غیردارسی می‌باشد. در این مقاله یک سکتور از میدان گاز میعانی پارس جنوبی واقع در خلیج فارس به کمک نرم افزار ECLIPSE-300 شبیه‌سازی گردید و اثر عدد موئینگی و جریان غیردارسی بر تولید تجمعی و میزان تشکیل میعانات در اطراف چاه و مخزن مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این کار نشان می‌دهد که افزایش دبی تولیدی و کاهش فشار ته‌چاهی باعث افزایش گاز تولیدی شده و از طرفی افت فشار و تشکیل میعانات بیشتری را در پی خواهد داشت. برای تولید بیشینه از مخزن باید مقادیر دبی تولیدی و فشار ته‌چاهی بهینه‌سازی گردد. همچنین، در نظر گرفتن اثر عدد موئینگی باعث کاهش تشکیل میعانات در دیواره چاه و در کل مخزن می‌شود. جریان غیردارسی نیز، باعث افزایش افت فشار و در نتیجه تشکیل میعانات بیشتر در اطراف چاه می‌شود. در نظر نگرفتن اثر عدد موئینگی و جریان غیردارسی در فرآیند شبیه‌سازی، پیش‌بینی صحیح نحوه عملکرد چاه در مخازن گاز میعانی را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.