مروری بر استفاده از چارچوب‏های آلی- فلزی به‌عنوان فوتوکاتالیست برای احیای دی‌اکسیدکربن - افسانه سادات لاریمی; علی اکبر اصغری نژاد; محسن اسماعیل پور (مجله مهندسی شیمی ایران, 2022)
در حال حاضر، ورود و انتشار بی‌رویۀ دی اکسیدکربن حاصل از احتراق سوخت‌های فسیلی به جو یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها دربارۀ آینده است. در این راستا، توسعۀ انرژی های پاک مبتنی بر نور خورشید یکی از راه‌کارهای مناسب برای تأمین انرژی در آینده است. فرایند احیای فوتوکاتالیستی دی اکسیدکربن روشی نسبتاً نوین است که علاوه بر جمع‌آوری و ذخیره ‏سازی انرژی خورشید در مواد با ارزش افزوده، از راه مصرف دی‏ اکسید‏کربن اثرات منفی گازهای گلخانه ای را نیز کاهش می دهد. تاکنون نیمه رساناهای مختلفی به‌عنوان فوتوکاتالیست در فرایند مذکور استفاده شده اند. چارچوب‏های آلی- فلزی با ویژگیهای یگانه‌ای مانند ساختار نواری و الکترونی، قابلیت تنظیم میزان جذب نور و جذب بالای دی اکسیدکربن، بسیار مورد توجه‏ اند. در این مطالعه جنبه های مختلف این مواد و راههای بهبود عملکرد آن‏ها مانند استفاده از حساس کننده های نوری، ترکیب با نیمه‌رساناهای متداول، استفاده از کاتالیست‌های مولکولی و عاملدار کردن با گروههای آمینی برای جذب بالاتر دی اکسیدکربن بررسی شده است.