Інтерактив як педагогічна інновація в умовах інформаційного суспільства - Маргарита Козир; О. Олейник (Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія, педагогіка, 2019)
У статті наведено основні класифікації методів інтерактивного навчання на основі різних ознак: комунікативні функції, ступінь задіяності учасників освітнього процесу, форми організації навчальної діяльності тощо. Виявлено основні проблеми у створенні єдиної класифікації інтерактивних методів. Розроблено нову класифікацію, в основі якої лежить ознака мотивації навчальної діяльності. Ключові слова: інтерактивне навчання, методи інтерактивного навчання, класифікація інтерактивів, мотиваційні інтерактивні методи.