СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗАХОДІВ ПОДОЛАННЯ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ СВІТОВИЙ ДОСВІД - Н. Г. Нагайчук; P. B. Лук’яненко (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2014)
У статті розглянуто та узагальнено світовий досвід з упровадження стабілізаційних програм в умовах кризи. Визначена можливість їх впровадження в Україні. Запропоновано механізм впровадження антикризових заходів на рівні головних суб’єктів економічних відносин – ВРУ та НБУ. Стабілізаційну політику розподілено за рівнями вагомості: економіка, бюджет, реальний сектор, фінансовий ринок, банківський сектор, небанківські фінансові установи. Наведені рекомендації, щодо пришвидшення виходу України з фінансової кризи.