Narodnostno mešano območje občine Lendava in nova državna meja - Jernej Zupančič; Peter Repolusk (Dela, 1993)
Prispevek obravnava vplive nove državne meje med Slovenijo in Hrvaško na narodnostno mešanem območju občine Lendava v severovzhodni Sloveniji. Različne socialne, starostne in narodnostne skupine imajo različen odnos do prostorskih vplivov nove meje.