Kronologija mlajše latenske dobe v vzhodni Avstriji - Otto H. Urban (Arheološki Vestnik, 1996)
V vzhodni Avstriji je mlajšo latensko dobo mogoče razdeliti na tri faze: Roggendorf-St. Georgen (LT C2), Herzogenburg (LT D l ) in Wien 3.-Wolfsthal-Grub (pozni LT D). SI. 1: 1- 5 prikazuje značilne oblike najmlajše faze. Braunsbergje bil v stopnji LT C2 utrjen z okopom z leseno palisado vrste Holingbury po Collisu, najdbe iz stopnje LT Dl pa so bile odkrite v notranjosti platoja. Naselje na vrhu Leopoldsberga je obstajalo od stopnje LT C2 do stopnje Wien 3.-Wolfsthal- Grub. V zaključku članka je predstavljena dinamična situacija latenskih utrjenih višinskih naselij blizu Porte Hungarike.